SHPRESA PROGRAMME

28 Avenons Rd London E13 8HT UK

020 7511 1586

http://www.shpresaprogramme.com

Shpresa Programme është institucioni më aktiv që prezanton denjësisht komunitetin shqiptar në Mbretërinë e Bashkuar. Është krijuar si kompani
në vitin,2003 ku daton dhe marrja e zyrës së parë në muajin Janar të vitit 2003.Një vit më vonë është bërë e mundur punësimi i tre punonjësve.
Shpresa ofron një sërë shërbimesh për komunitetintonë në Britani ku përfshin:
-Këshillime falas individuale sikurse në grup
-Mbështetje për gratë duke ofruar suport për viktimat e dhunës në familje
-Ndihmë për të rinjtë e pashoqëruar në vend
-Trajnime të ndryshme të cilat pajisin më aftësi për punësim falas
-Aktivitete sportive
-Trajnime dhe kualifikime në fusha të ndryshme
-Eksperiencë pune e shumë të tjera
Gjatë aktivitetit të saj prej më shumë se një dekade Shpresa ka realizuar një numër arritjesh të suksesshme të cilat afirmojnë pozicionin e saj si një nga organizatat më të mira apo elitare të komuniteteve në Mbretërinë e Bashkuar. Këto arritje mund të përmblidhen si më poshtë:

Pjesëmarrja në pritjen e shtruar në No10 nga ish kryeministri Z. Tony Blair për punën e bërë në komunitet dhe rolin aktiv që kishte luajtur Shpresa në 2004 dhe 2006 * Marrja e çmimit prestigjioz në vitin 2006 : “Queens Award “ të dhënë nga vetë MbretëreshaQueens Elizabeth
* Ftesa e të gjithë stafit, nga Mbretëresha në pritjen e mbajtur në Buckingham Palace në vitin 2006, e 2anëtarëve të bordit drejtues në 2007 dhe më pas e
Znj.Luljeta Nuzi në vitin 2008.
* Marrja e godinës 3 katëshe, 11 zyra dhe 3 dhoma trajnimi në vitin 2007
* Mbajtja e eventit në parlamentin Anglez publikimi i raportit mbi impaktin e punës së “Shpresa Programme” prej 7 vitesh, në vitin 2009.
* Marrja e çmimit “Community ofHhealth” në 2008 e cila u rinovua përsëri në 2012 për tre vite të tjera.
* Marrja e çmimit, Bronz, Gold dhe më pas Special Distinction
për mësimdhënie gjatë viteve 2009-2012
* Marrja e çmimit “Community of the Year” në
vitin2012, “Mig-rant Women of the year 2012”,
“Peace Award” në vitin 2012
* Marrja e çmimit“Expert in volunteering” në vitin 2013
* Marrja e çmimit “Bronze”dhe “Gold” nga “London Youth” për projektin e të rinjve

Visited 1887 times, 1 Visits today